Norvegia ia masuri drastice impotriva minatului de criptomonede pentru conservarea energiei electric

Guvernul norvegian a anunțat recent o interdicție temporară privind înființarea de noi centre de date pentru minarea de criptomonede, în încercarea de a reduce consumul de energie. Această interdicție, care va intra în vigoare în luna august, este menită să limiteze consumul semnificativ de energie asociat activităților de minare, în scopul de a conserva electricitatea pentru alte industrii.
O campanie vasta impotriva minatului de criptomonede
„Guvernul Partidului Laburist are o intenție clară de a limita pe cât posibil minatul de criptomonede în Norvegia”, a declarat ministrul pentru Digitalizare și Administrație Publică, Karianne Tung. Guvernul nu crede că operațiunile de minare ar contribui în mod semnificativ la economia locală și la crearea de locuri de muncă. Din acest motiv, Guvernul dorește să acorde prioritate utilizării energiei electrice pentru alte sectoare ale economiei.
„Minatul criptomonedelor consumă foarte multă energie și generează puține locuri de muncă și venituri pentru comunitatea locală”, a adăugat Karianne Tung.
Măsura face parte dintr-o campanie mai vastă împotriva minatului de criptomonede în Norvegia. În aprilie, Norvegia a prezentat un proiect de lege pentru reglementarea centrelor de date, inclusiv a celor implicate în minatul de criptomonede. În conformitate cu legea propusă, centrele de date trebuie să se înregistreze și să dezvăluie informații privind proprietarii. Ministrul Tung a declarat clar că obiectivul este de a „închide ușa proiectelor pe care nu le dorim”.
Norvegia, un paradis pentru minatul de criptomonede
Datorită electricității sale ieftine și abundente, Norvegia a devenit un centru pentru minatul de criptomonede – în special în regiunile nordice, unde costurile energetice și imobiliare sunt și mai scăzute, conform Crypto News. Potrivit Webopedia, Norvegia contribuie cu 2% la rata globală de minare de Bitcoin.
Conținutul publicat pe externe.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨