Moartea lui Rareș Ion scoate la iveală un alt caz tragic. Ana, la doar 14 ani, s-a stins după ce a consumat aceleași pastile care i-au curmat viața și tânărului de 20 de ani

Data actualizării: 5 iulie 2025

Rareș Ion, un tânăr de 20 de ani, a murit în urma unei supradoze, iar tragedia sa a scos la iveală o altă dramă: moartea Anei, o adolescentă de doar 14 ani, care a consumat aceleași pastile letale. Ambele victime făceau parte din același anturaj toxic, unde drogurile circulau cu ușurință, iar tinerii deveneau victime pe bandă rulantă.

Moartea lui Rareș și a Anei – două tragedii în același cerc de prieteni

Informațiile au fost dezvăluite de Rebecca Lăzărescu, fosta iubită a lui Vlad Pascu, cunoscut pentru conexiunile controversate și anturajele sale periculoase. Rareș ar fi fost filmat în timp ce agoniza, de către dealerul cunoscut sub numele de Maru, apropiat al lui Pascu. Analizele toxicologice au arătat că Rareș consumase șase tipuri diferite de droguri, o combinație care i-a fost fatală.

La înmormântarea sa, un prieten a povestit că Rareș și-a adus aminte de Ana chiar înainte de a muri. I-ar fi spus mamei lui că se împlinește un an de la moartea Anei. Detaliul acesta a reaprins atenția asupra unei tragedii tăcute, petrecute cu un an înainte și necunoscute publicului până acum.


Rebecca Lăzărescu a mărturisit că și Ana a consumat aceleași pastile ca Rareș, cumpărate de la aceeași persoană: o femeie cunoscută sub numele de Pica.

„Rareș mi-a zis doar că s-a văzut cu Pica și că și-a cumpărat acele pastile, atât. Și am închis telefonul. Am mai auzit de asta pentru că, cu un an în urmă, prietena mea, Ana, s-a văzut cu mine și mi-a zis că s-a văzut cu acea Pica, că și-a luat acele patru pastile. Și a doua zi a murit”, a declarat Rebecca, potrivit Antena3.

Moartea fulgerătoare a Anei, la doar 14 ani, în condiții aproape identice cu cele în care a murit Rareș, ridică semne grave de întrebare despre felul în care drogurile ajung la adolescenți. Accesul la substanțe periculoase se face cu o ușurință tulburătoare, chiar și pentru copiii de gimnaziu.

Cazul Anei nu a fost cunoscut publicului până în momentul în care Rebecca Lăzărescu a făcut aceste mărturii. Moartea ei a fost trecută sub tăcere, ascunsă într-un cerc strâns în care frica și lipsa de reacție au ținut adevărul departe de ochii lumii. Ana avea doar 14 ani și toată viața înainte, însă un singur contact cu anturajul greșit și cu drogurile vândute de aceeași persoană i-au fost fatale.

Atât Rareș cât și Ana proveneau din același cerc de cunoștințe, frecventat de persoane controversate, cu acces la substanțe periculoase. Rețelele de distribuție nu păreau să întâmpine vreo piedică, iar adolescenții deveneau clienți fără ca cineva să intervină. Relațiile dintre consumatori și dealeri erau atât de strânse încât tragediile păreau mai degrabă inevitabile decât accidentale.

Moartea lui Rareș a fost cu atât mai șocantă cu cât a fost filmat în timp ce agoniza, într-un moment care ar fi trebuit să alarmeze pe oricine era prezent. Dealerul cunoscut ca Maru, despre care se spune că era apropiat de Vlad Pascu, a fost cel care ar fi surprins momentul. Detaliile anchetei au scos la iveală faptul că Rareș avea în organism șase tipuri de droguri, un amestec letal care i-a curmat viața în scurt timp.

Aceleași pastile care i-au adus sfârșitul lui Rareș i-au fost vândute și Anei, cu un an înainte, de aceeași femeie cunoscută drept Pica. Fără nicio intervenție în acest timp, rețeaua a continuat să funcționeze, iar victimele au continuat să apară. Tragediile celor doi tineri reflectă o realitate periculoasă: consumul de droguri în rândul adolescenților nu este doar prezent, ci a ajuns să fie acceptat tacit în unele cercuri.

Moartea Anei, neanunțată public până acum, scoate la iveală o fațetă ignoratӑ a fenomenului. La doar 14 ani, Ana avea acces la droguri letale și la oameni care le distribuiau fără reținere. Povestea ei nu a fost cunoscută decât după moartea lui Rareș, când Rebecca a decis să vorbească. Lipsa intervenției autorităților sau a adulților din jurul celor doi adolescenți a contribuit la acest deznodământ tragic.

În anturajul în care se aflau, drogurile nu mai erau ceva excepțional, ci o prezență obișnuită. Nimeni nu mai părea să reacționeze. Situația descrisă de martori arată un mediu în care consumul era ignorat, trecut cu vederea sau chiar normalizat. În lipsa unor acțiuni clare și rapide, asemenea cazuri tragice se pot repeta.

🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe externe.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨