Ceaiul care elimină tot zahărul din sânge. Trebuie să-l încerci dacă vrei cu adevărat să slăbești!

Data actualizării: 5 iulie 2025

Ceaiul de usturoi este promovat de Lidia Fecioru drept un remediu simplu, dar extrem de eficient pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus și să reducă nivelul zahărului din sânge. Potrivit bioenergoterapeutului, această băutură are efecte multiple asupra organismului și poate aduce beneficii semnificative dacă este consumată în mod corect, în fiecare dimineață.

Ceaiul-minune care se bea pe stomacul gol

Lidia Fecioru atrage atenția că, deși are un gust puternic și neplăcut pentru unii, ceaiul de usturoi ar trebui luat în considerare datorită efectelor benefice pe care le are. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui: se taie doi căței de usturoi și se pun într-un pahar cu apă fierbinte.

Compoziția se lasă la infuzat până se răcește, apoi se amestecă bine și se strecoară. Ceaiul se bea dimineața, pe stomacul gol, fără zahăr, fără îndulcitori.


„Există ceaiul de usturoi, dar pe care putem să-l bem sub diverse forme. Se folosesc doi căţei de usturoi. Mai avem nevoie şi de un pahar cu apă fierbinte. Punem în pahar usturoiul tăiat şi acoperim. Lăsăm până se răceşte şi amestecăm bine. Dăm totul prin strecurătoare şi bem apa pe stomacul gol, la prima oră.”

Pentru cei care nu tolerează gustul ceaiului de usturoi în forma sa simplă, Lidia Fecioru oferă o alternativă ceva mai ușor de consumat. Această variantă presupune fierberea a trei căței de usturoi împreună cu trei pahare cu apă, la care se adaugă sucul de la o lămâie și miere. Se strecoară totul și se consumă ca atare, având aceleași beneficii ca și varianta clasică.

„Totodată, mai putem face un ceai de usturoi. Avem nevoie de trei căţei de usturoi, 3 pahare cu apă, suc de la o lămâie şi miere. Se pun toate într-un castron şi se fierbe. Strecurăm totul şi putem bea acest ceai. Are aceleaşi efecte”

Consumat cu regularitate, acest ceai ar aduce îmbunătățiri vizibile asupra mai multor funcții ale corpului, potrivit Lidiei Fecioru. Specialistul susține că băutura are un efect benefic asupra rinichilor, care încep să funcționeze mai eficient. De asemenea, contribuie la dilatarea vaselor de sânge și reduce nivelul de zahăr din organism, ceea ce îl face o opțiune interesantă pentru cei care se confruntă cu probleme legate de glicemie.

Pe lângă aceste efecte, ceaiul de usturoi ar influența pozitiv și alte zone ale corpului. Printre beneficiile menționate se numără o vedere mai bună, o circulație sanguină îmbunătățită și o activitate cerebrală mai eficientă. Toate aceste efecte apar, spune Fecioru, în urma unei utilizări constante, nu după un singur consum.

„După ce vom consuma o perioadă aceste băuturi, vom vedea efectele sigure. Astfel, rinichii vor funcționa mai bine, sângele se dilată, iar nivelul de zahăr din corp scade. Mai mult, vederea și circulația se vor îmbunătăți considerabil și creierul va funcționa mult mai bine.”

Lidia Fecioru, cunoscută pentru sfaturile sale legate de stilul de viață și sănătate, încurajează folosirea remediilor simple și naturale în viața de zi cu zi. Rețetele prezentate de ea sunt adesea bazate pe ingrediente banale, dar cu efecte semnificative asupra organismului, dacă sunt folosite constant și corect. În cazul ceaiului de usturoi, tot ce este necesar sunt câțiva căței de usturoi, apă și, în varianta opțională, lămâie și miere – fără adaosuri artificiale sau îndulcitori.

🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe externe.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨