S-a aflat cel mai MARE SECRET pe care România l-a ascuns. ISTORIA țării noastre se SCHIMBĂ: Uite despre ce este vorba!

Data actualizării: 8 iulie 2025

Mai mulți cercetători americani de top au ajuns la o concluzie care poate schimba tot ce știm despre trecutul acestui colț de lume: unele dintre cele mai vechi inovații și culturi din istoria omenirii ar fi apărut chiar pe teritoriul actualei Românii.

Printre aceste descoperiri se numără cea mai veche activitate metalurgică a aramei, înregistrată în Oltenia, în urmă cu aproape 10.000 de ani. Tot aici ar fi fost identificate și cele mai vechi urme de scriere cunoscute, prin tăblițele de la Tărtăria, datate între anii 5.000 și 6.000 î.H., în județul Alba.

Traco-dacii ar fi avut cea mai înaltă și răspândită cultură a lumii


Cercetările arată că tot în România ar fi apărut arcul, dar și primele furnale din Europa. Potrivit specialiștilor străini, civilizațiile indo-europene și nu doar ele și-ar avea originea în această zonă:

„iranienii, carienii, italicii, frygienii, scitii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmatii, elenii (ahei si dorieni), fenicienii…”

– toate ar fi pornit de aici, susțin autorii studiilor. Cultura traco-dacă este considerată de către acești savanți drept cea mai veche și numeroasă de pe glob, formată din 180 până la 200 de triburi. Teritoriile în care traco-dacii au fost prezenți cu mii de ani în urmă se întind de la Balcani până în Africa, incluzând Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Italia, Franța, Spania, Turcia europeană și Asia Mică.

Se afirmă chiar că burii din Africa de Sud descind dintr-un neam dacic, același din care făcea parte și Burebista. Scrierea ar fi apărut mai întâi pe pământ tracic și abia apoi în zona greco-romană, fiind dusă probabil de triburile migratoare. Traco-dacii ar fi avut și cea mai veche agricultură din Europa, din perioada neolitică, fiind printre cele mai vechi din lume.

Mai mult,

„la vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului”

, potrivit ToataRomania.ForumHit.ro.

Începând cu anul 1995, mai mulți cercetători americani au derulat studii amănunțite care, potrivit sursei citate, au fost ținute departe de public pentru o bună perioadă. Aceștia au ajuns la concluzia că Potopul biblic, evenimentul menționat în Vechiul Testament, nu ar fi avut loc în Mesopotamia, așa cum s-a vehiculat anterior, ci pe malul vestic al Mării Negre. Acolo locuia o populație avansată, a cărei identitate este sugerată indirect prin expresia:

„(oare cine?)”

Tot în această logică, se susține că muntele legendar Olimp nu era în Grecia, ci chiar în Bucegi. Potrivit sursei, denumirea „ULIMP” ar fi însemnat „Lumină” sau „Splendoare” în limba traco-dacă. Pe acest munte, Bucegii de azi, s-ar afla al doilea Sfinx de pe planetă, ceea ce ar adăuga greutate teoriei privind legăturile mitologiei grecești cu civilizațiile străvechi de pe teritoriul actualei Românii.

În sprijinul acestei idei, este amintit și istoricul Homer, care ar fi spus:

„numai tracii ştiau să lupte călare şi cu arcul începând cu mileniul cinci înainte de Christos.”

Acest detaliu susține ideea că tracii erau avansați în ceea ce privește tehnica militară, chiar cu mult înaintea altor popoare cunoscute.

Traco-dacii, conform relatărilor, se remarcau printr-un set de reguli morale stricte și o disciplină socială aparte. Se spune că întreaga societate se baza pe înțelegeri verbale, care se respectau fără excepție:

„toate convenţiile fiind încheiate verbal şi apoi păstrate cu sfinţenie.”

Absența unei persoane de acasă era semnalată simplu, printr-un băț lăsat la poartă – un obicei care avea greutatea unei înștiințări oficiale.

Aceste concluzii, atribuite cercetărilor făcute de specialiști străini și păstrate mult timp „la subsol”, vin în contradicție cu istoria oficială predată în prezent, dar atrag interesul prin amploarea afirmațiilor și prin referințele concrete la locuri și fapte din spațiul românesc.

🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe externe.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨