Efectele bombardamentelor asupra instalațiilor nucleare iraniene comparate cu Hiroshima și Nagasaki de către Trump

Recent, președintele SUA, Donald Trump, a făcut o declarație controversată în care a comparat efectele bombardamentelor americane asupra instalațiilor nucleare iraniene cu dezastrele produse de bombele atomice lansate asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.
„Cineva a spus că, într-un fel, a fost atât de devastator, că te poți gândi la Hiroshima sau la Nagasaki”, a insistat președintele SUA. În cadrul criticii aduse CNN și New York Times pentru că au pus la îndoială amploarea daunelor provocate de bombele lansate weekendul trecut asupra a trei locuri cheie din Iran, președintele a subliniat că acestea „au pus capăt războiului”. „A fost atât de puternic încât a pus capăt războiului dintre Iran și Israel”, a declarat Trump.
Trump și afirmațiile sale privind bombardamentele
Donald Trump a explicat că nu vrea „să folosească exemplul Hiroshima sau Nagasaki”, afirmând, totuși, că sunt „fundamental același lucru”. Bombardamentele americane asupra celor două orașe japoneze au avut loc acum 80 de ani, pe 6 și 9 august 1945. Bombele atomice au ucis aproximativ 214.000 și au determinat capitularea Japoniei și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.
Distrugerea programului nuclear iranian
Pentru a da o lovitură programului nuclear iranian, cu scopul declarat de a împiedica Iranul să-și creeze o bombă atomică, Washingtonul a folosit o bombă numită GBU-57. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat, miercuri, că daunele provocate de atacuri au fost grave și că „ a existat o distrugere totală”. Casa Albă a insistat, luni seară, că programul atomic iranian a fost distrus, iar liderul Statelor Unite a criticat ferm afirmațiile fostului președinte rus Dmitri Medvedev despre potențialul sprijin pe care Moscova l-ar putea acorda Teheranului în domeniul atomic.
„A fost atât de puternic încât a pus capăt războiului dintre Iran și Israel”, a declarat Trump.
Conținutul publicat pe externe.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨