Studenți ieșeni inventează bere din resturi alimentare cu beneficii pentru sănătate
O inovație semnificativă în industria alimentară vine din partea a trei studenți din Iași. Aceștia au reușit să creeze o bere fără alcool din resturi alimentare.
Berea cu gust surprinzător
Produsul, cu o culoare brun-roșcată datorată malțului și tescovină din coacăze, se aseamănă cu o băutură răcoritoare. Ingredientele folosite includ malț epuizat din industria berii, pâine de secară, pudră din tescovină de fructe și drojdie. Studenții speră că această băutură va ajunge pe rafturile magazinelor cu un preț estimat de 6 lei.
Beneficii pentru sănătate și sustenabilitate
Nu numai că această bere are un gust surprinzător, dar este și bogată în antioxidanți. Un pahar de 100 ml conține 138 de calorii. În plus, faptul că este fabricată din resturi alimentare contribuie la sustenabilitate și la reducerea deșeurilor. Într-un context în care lumea se confruntă cu probleme semnificative de mediu, soluțiile inovatoare precum aceasta pot avea un impact pozitiv pe termen lung.
Conținutul publicat pe externe.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨