Crin Antonescu, despre victoria lui Nicușor Dan: E un președinte legitim, având în vedere numărul de voturi. Rețeaua securistico-propagandistică a câștigat din nou

Data actualizării: 5 iulie 2025

Crin Antonescu a reacționat public la două zile după alegerile prezidențiale, într-o postare pe Facebook, în care a comentat victoria lui Nicușor Dan și a lansat acuzații dure la adresa rețelei din spatele acestuia.

Fostul lider liberal a transmis că Nicușor Dan este „un președinte legitim, având în vedere cele peste 6 milioane de voturi primite din partea segmentului electoral (majoritar, din fericire) speriat de riscul pierderii statutului de țară occidentală al României”.

Reacția lui Crin Antonescu: „Rețeaua securistico-propagandistică din spatele dlui Dan a câștigat din nou”


Antonescu și-a exprimat în continuare neîncrederea față de ceea ce urmează, afirmând:

„Acestea fiind spuse, rămân, punct cu punct, la aprecierile și previziunile din ultima postare, dinainte de finala «horror». Rețeaua securistico-propagandistică din spatele dlui Dan a câștigat din nou și urmează să exercite o putere mai mare, mai proaspătă și mai puternic legitimată.”

Potrivit fostului candidat, primele ținte ale acestui nou ciclu de putere ar putea fi partidele politice, presa și justiția. El a susținut că aceste direcții s-au conturat încă din timpul celui de-al doilea tur al campaniei prezidențiale:

„Încă de la turul doi al campaniei am putut observa o previzionare a ceea ce ar putea deveni partide importante și zdrobitoarea majoritate a presei pentru o bună bucată de vreme. Iar în privința justiției, fostul candidat N. Dan vorbea limpede despre posibilitățile președintelui de a o «influența».”

În opinia sa, pentru cei care nu doresc să participe la acest scenariu politic, provocarea este „apărarea democrației reale, a drepturilor și libertăților – în special cea de exprimare”.

Antonescu a enumerat trei direcții pe care le consideră esențiale în acest context:

  1. „să decidem dacă, în fața ofensivei neomarxiste și globaliste, abandonăm – cum s-a făcut de ani buni – reprezentarea dreptei conservatoare în seama AUR. Cu alte cuvinte, să decidem dacă este cazul ca, măcar acum, prin transformarea unui partid existent sau prin apariția unuia nou, să avem o exprimare democratică solidă, coerentă doctrinar și comportamental a dreptei autentice (și nu a etichetei asumate fraudulos de globaliștii neomarxiști din USR și PNL)”
  2. „să încurajăm și să practicăm toate formele legale de exprimare, în interiorul și mai ales în afara mass-mediei mainstream”
  3. „să nu ne lăsăm intimidați de valul populist și agresiv care, pentru o vreme, însoțește câștigătorii alegerilor și propaganda lor”

Fostul lider PNL a promis că nu va rămâne tăcut și că își va face auzită vocea:

„În ceea ce privește punctele 2 și 3, le spun tuturor celor care au avut și au încredere în mine că voi vorbi, oriunde și oricând va fi posibil.”

Despre direcția politică pe care o propune, Antonescu i-a încurajat pe cei implicați deja în politică să acționeze urgent și a făcut apel și la cei care până acum au stat departe de scena politică:

„În ceea ce privește punctul 1, cred că oamenii deja implicați în scena politică trebuie să-și ia deciziile ACUM. Iar cei care nu au făcut politică până acum ar face bine să se întrebe dacă nu este cazul să o facă. Eu cred că este. Curaj, prieteni! Pe curând!”

Reacția lui Crin Antonescu vine după ce Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale din 18 mai. Deși în primul tur candidatul independent George Simion a obținut un scor clar superior, în turul al doilea Nicușor Dan a reușit să se impună decisiv, în special în votul din țară. Contracandidatul său a câștigat însă votul diasporei.

În acest context, Antonescu și-a exprimat îngrijorările privind influențele din spatele noii administrații prezidențiale și a cerut mobilizarea celor care împărtășesc valorile dreptei autentice. Mesajul său s-a încheiat cu un apel la acțiune și la implicare directă în viața politică.

🔹ATENȚIE!
Conținutul publicat pe externe.dinpopor.ro poate fi preluat doar în limita a 500 de caractere, cu menționarea sursei și link activ. Orice utilizare neautorizată reprezintă o încălcare a Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și va fi sancționată conform legislației în vigoare. 🚨